• Haberler
  • Eğitim
  • GAÜN'de GAZZE'ye destek amacıyla oturma eylemi düzenlendi

GAÜN'de GAZZE'ye destek amacıyla oturma eylemi düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bir Gençlik Topluluğu, Necmettin Erbakan Topluluğu, Fecr Öğrenci Topluluğu ve Rehber Düşünce Topluluğu tarafından Gazze'ye destek amacıyla oturma eylemi düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bir Gençlik Topluluğu, Necmettin Erbakan Topluluğu, Fecr Öğrenci Topluluğu ve Rehber Düşünce Topluluğu tarafından Gazze’ye destek amacıyla oturma eylemi düzenlendi.

İsral’in Gazze’ye yönelik yaklaşık 8 aydan beri süren saldırılarına ve yaşanan insan hakları ihlallerine tepki göstermek için bir araya gelen öğrenciler, sloganlar eşliğinde seslerini duyurdu. Eyleme katılan öğrenciler, Filistin halkının yaşadığı acıları ve dayanışma ihtiyacını vurgulayarak uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Eyleme katılan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın da bir açıklama yaparak, Gazze’deki zorlu şartlar altında yaşam mücadelesi veren Filistinlilere desteklerini belirtti. Prof. Dr. Özaydın, “İnsanlığın bittiği bir yerdeyiz. Filistin’de bir soykırım gerçekleştiriliyor.2024’teyiz, modern ve çağdaş dönem olarak addedilen yıllardayız. Çağdaşlık bu mudur. Şunu açıkça ortaya koymak istiyorum ki Batı denilen medeniyet bu, Akif’in dediği gibi; tek dişi kalmış canavar. Bir grup inançlı insanı yerinden yurdundan edip soykırım yapıyorlar, yakıyor ve yıkıyorlar. Dünya da bunu seyrediyor. İnsan olarak bu durumdan utanıyorum” diye konuştu.

Eyleme katılan öğrenciler, Gazze’ye destek amacıyla düzenlenen oturma eyleminin 9 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 24.00’e kadar devam edeceğini belirtti.

Bakmadan Geçme